Alue

Alueen historiaa

Alussa oli vain mies, kaivinkone ja idea.

Lukkuhaan alue, jossa Kalliojärvi nykyään sijaitsee, oli vain louhosmonttu, jossa Isonkyrön Valtaalan kyläläiset kävivät kesäisin uimassa. Kalliojärven toimitusjohtajalla Harri Maunukselalla oli louhosmontun reunalla saunamökki, jonka terassilla istuskellessa lienee idea Kalliojärvestä syntynyt.

Kalliojärven leirintä- ja tanssialue on rakennettu väljästi luonnon ehdoilla ikiaikaisia kallioita mukaillen. Perustukset kaivettiin vuonna 1995. Toimintavuosien aikana alue on jatkuvasti laajentunut.

Vuonna 1995 alueelle rakennettiin tekolampi hiekkarantoineen ja grilli-kahvio, jossa tarjoillaan pikkusuolaista purtavaa sekä makeisia, virvokkeita ja alkoholijuomia (A-oikeudet).

Tanssilavan avajaisia juhlittiin vappuna 1996. Vuonna 1997 tanssilavaa laajennettiin ja rakennettiin keittiö lavan jatkeeksi, jolloin päästiin järjestämään juhlia isolla volyymillä. Terassit laajenivat jatkuvasti ja juhlakansa viihtyi erinomaisesti tansseissa ja erilaisissa tapahtumissa. Kesällä 1998 Kalliojärvellä järjestettiin mm. kansainvälinen brittipyörien harrastajien tapaaminen, Brittiralli.

Majoitustiloja Kalliojärvellä on moneen makuun.

Useat mökit palvelevat ihmisiä, jotka haluavat majoittua edullisesti, luonnonläheisesti ja vaivattomasti. Ensiksi alueelle rakennettiin kaksi ympärivuotiseen asumiseen soveltuvaa mökkiä, joissa voi nauttia huolettomasta lomasta.

Aivan Kalliojärven kiinteässä yhteydessä on viihtyisä SF -Caravan alue Lukkuhaka, joka tarjoaa majoitusmahdollisuuden noin 100 vaunukunnalle. Viihtyisällä Caravan -alueella on mm. tanssipaviljonki ja nuorten talo.

Keväällä 2000 toiminta laajeni jälleen ja uuden ison tanssilavan myötä Kalliojärven tanssit nousivat suureen suosioon. Pohjanmaan aurinkoisin ja suurin terassi houkuttelee tanssikansaa kesällä nauttimaan hyvästä musiikista ja suomen suvesta. Lavalla esiintyvät joka lauantai suomen huippuorkesterit ja artistit. Uusia, täysin varusteltuja hirsimökkejä rakennettiin kevään ja kesän 2002 aikana yhteensä kahdeksan kappaletta. Tällöin Kalliojärven majoituskapasiteetti nousi jopa sataan henkeen (kesällä) ja ympärivuotisestikin pystytään majoittamaan 60-80 henkeä.

Vuonna 2005 otettiin käyttöön Kettusen, Taittosen ja Vuoressalon alue, joissa vanhat maalaistalot huokuvat entisajan henkeä. sekä 2006 Hannun Tupa. Näistä osa on myyty vakituiseen asuinkäyttöön.

Kalliojärven alueelle rakennetaan yhä. Jylhien kallioiden syleilyyn valmistui kesäteatteri kesällä 2006 ja mökkitarjonta on laajentunut koko ajan. Kesällä 2012 otettiin käyttöön aluelle MiniGolf -rata, jonka oli kahden kylän yhteinen EU-rahoitteinen hanke.

Tervetuloa tutustumaan!