Område

Kalliojärven Viihdekeskus syntyi louhosmontun ympärille

"Alussa oli vain mies, kaivinkone ja idea."

Kalliojärvi sijaitsee Lukkuhaan alueella. Siellä oli 90-luvun puoleen väliin vain louhosmonttu, jossa Isonkyrön Valtaalan kyläläiset kävivät kesäisin uimassa. Harri Maunukselalla, Kalliojärven toimitusjohtajalla, oli louhosmontun reunalla saunamökki. Sen terassilla istuskellessa lienee idea Kalliojärvestä syntynyt.

Luonnon ehdoilla rakennettu alue

Kalliojärven leirintä- ja tanssialue on rakennettu ikiaikaisten kallioiden lomaan, väljästi ja luonnon ehdoilla. Toimintaa ja tiloja on laajennettu jatkuvasti vuosien saatossa.

Vuonna 1995 kaivettiin ensimmäiset perustukset ja tekolampi hiekkarantoineen (sivun pääkuva). Perustusten päälle rakennettiin grilli-kahvio, jossa tarjoillaan pikkusuolaista purtavaa sekä makeisia, virvokkeita ja alkoholijuomia (A-oikeudet).

Tanssilavan avajaisia juhlittiin vappuna 1996.

Vuonna 1997 tanssilavaa laajennettiin ja samalla rakennettiin lavan jatkeeksi keittiö. Näin päästiin järjestämään suurempia juhlia.

Terassit laajenivat jatkuvasti, ja juhlakansa viihtyi erinomaisesti tansseissa ja erilaisissa tapahtumissa. Kesällä 1998 Kalliojärvellä järjestettiin mm. kansainvälinen brittipyörien harrastajien tapaaminen, Brittiralli.

Keväällä 2000 toiminta laajeni jälleen. Uuden ison tanssilavan myötä Kalliojärven tanssit nousivat suureen suosioon.

Täysin varusteltuja hirsimökkejä rakennettiin kevään ja kesän 2002 aikana yhteensä kahdeksan kappaletta. Tällöin Kalliojärven majoituskapasiteetti nousi jopa sataan henkeen (kesällä) ja ympärivuotisestikin se pystyy majoittamaan 60-80 henkeä.

Vuonna 2005 otettiin käyttöön Kettusen, Taittosen ja Vuoressalon alue, joissa vanhat maalaistalot huokuvat entisajan henkeä. Seuraavana vuonna alettiin tarjota myös Hannun Tupaa majoituskäyttöön. Näistä osa on myyty vakituiseen asuinkäyttöön.

Jylhien kallioiden syleilyyn valmistui kesäteatteri kesällä 2006 ja mökkitarjonta on laajentunut koko ajan.

Kesällä 2012 rakennettiin alueelle minigolfrata kahden kylän yhteisenä EU-rahoitteisena hankkeena.

Kalliojärven alueelle rakennetaan yhä.

 

Majoitustilaa vieraille

Majoitustiloja Kalliojärvellä on moneen makuun

Useat mökit palvelevat ihmisiä, jotka haluavat majoittua edullisesti, luonnonläheisesti ja vaivattomasti. Ensiksi alueelle rakennettiin kaksi ympärivuotiseen asumiseen soveltuvaa mökkiä, joissa voi nauttia huolettomasta lomasta.

Täysin varusteltuja hirsimökkejä on kahdeksan. Kettusen, Taittosen ja Vuoressalon alueella sijaitsevat vanhat maalaistalot huokuvat entisajan henkeä.

Majoitus

 

SFC Kalliojärven Lukkuhaka

Viihtyisä SFC Kalliojärven Lukkuhaka sijaitsee Kalliojärven välittömässä läheisyydessä. Sieltä löytyy 140 vaunupaikkaa. Caravan-alueella on muun muassa tanssipaviljonki ja nuorten talo.